Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


One Piece ismertető

2012.06.12

One Piece ismertető:

https://dwgkfo5b3odmw.cloudfront.net/img/promo_image/one_piece_anime_key_art.jpg

 

A mangaka:

A manga Oda Eiichiro tollából származik. Oda 1975. január 1-jén született Kumamotoban. Gyerek korában a Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama inspirálta arra, hogy mangaka legyen.  17 éves korában a Wanted! című oneshot mangájával második helyen végzett a Tezuka díjátadáson. Ezáltal került a Weekly Shonen Jumphoz, ahol elsőként asszisztensként dolgozott. Végül a One Piece c. mangája 1997-ben jelent meg a Weekly Shonen Jumpban és Japánban a legnépszerűbb alkotássá vált.

 

Történet:

Gold Rogert egykoron a nagy Kalózkirályként ismerték. Ő volt a legerősebb és leghíresebb kalóz, aki bejárta az egész Grand Line-t. Miután a Világkormány elfogta, kivégzésekor Roger kijelentésével megváltoztatta a világot. "A kincseim? Ha akarjátok, a tiétek! Keressétek! Mindet egy helyen hagytam!" Ezen szavak elhozták a Kalózok Korát. A világ kalózai mind tengerre szálltak, hogy megtalálják a korlátlan hatalmat és gazdagságot ígérő One Piecet.

 

A 17 éves Monkey D. Luffy - kinek nagy álma, hogy ő legyen a következő Kalózkirály - is hajóra száll. Kalandokat és barátokat keresve, Luffy egyre több társat talál legénységébe útja során. Többek között Zorot, az egykoron Kalózvadászként ismert kardforgatót, Namit, a szomorú múlttal rendelkező navigátort, Usoppot a hazudós mesterlövészt, és Choppert a beszélő rénszarvast. Kalandjaik során, az East Blue-t és a Grand Line-t bejárva a Szalmakalapos kalózok számtalan szövetségest és ellenséget szereznek.

Egy remek történet a barátságról, az álmokról és a kalandozásról. Tengerre fel!

 

A manga utóélete:

A One Piece anime premierje 1999 október 20-án volt a Fuji TV-nél. Az azóta futó sorozat már több mint 500 epizódot számlál és a világ több pontján vetítik. Összesen 10 One Piece filmet készítettek, és rengeteg videójáték színterévé vált.

 

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a remek kis sztorit, ami akár hónapokig is képes lekötni az ember figyelmét.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.