Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Árnybíró 1- 16. részig

2010.11.07

Árnybíró

( Joun In-Van / Jang Kjung-Il )

A régvolt Dzsusin Birodalomban a császár megbízásából Árnybírák járták tartományokat, hogy letörjék a helytartói önkényt, és igazságot szolgáltassanak az elnyomottaknak.
A birodalom azonban széthullott, a hatalmukat veszett Árnybírák szétszéledtek, vagy önkényurak végeztek velük. Egyiküket azonban nem akármilyen fából faragták. Munszu nem válogat az eszközökben, ravaszságban és kíméletlenségben nem akad párja. Hűen barátjának, a meggyilkolt császárnak tett ígéretéhez, máig rója útját.

Munszu nem az a tipikus jófiú, keményen és másokra látszólag érzéketlenül követi a céljait. Ahogy a történet kibomlik, egyre többet tudunk meg a múltjáról, a birodalom bukásáról, a császár haláláról.

Joun In-Van és Jang Kjung-Il sorozata az egyik első manga Magyarországon. Nem véletlenül választottuk: a fordulatos történet és a hihetetlenül részletes grafika a kezdő mangaolvasók számára jó bevezető a műfajba, a sokat látott olvasóknak pedig nem kell ajánlgatni. A sorozat koreai legendákra és mondákra épít, ismert szereplőket és mondai alakokat helyez új szerepbe, csavarva egyet a klasszikus tanulságokon. A Japánban még most is futó történetet az eredetivel teljesen megegyező formátumban (jobbról balra olvasandó, színes oldalak, védőborító) adjuk ki. Nézz bele a kötetekbe, és rájössz, miért olyan népszerű


Árnybíró 1.rész(Az 1.résznek 2féle borítója van!)

A kötet történetei:
Prológus: A véletlen megmentő

Jóságos Árnybírák, akik megbüntették az önkényeskedő helytartókat és felszabadították az elnyomottakat? Azok az idők elmúltak. Az összeomlott birodalom utáni káoszban csak azok maradnak fenn, akik képesek tenni a saját szabadulásukért.

1. történet: Csunhjang
Minden Árnybírót egy kardmester testőr szolgált, a szando. Csunhjang is annak készült szerelme oldalán, akit Munszu látott meghalni a sivatagban. Hogy kettejük álma ne tűnjön el nyomtalanul, Csunhjang Munszu szandoja lesz. A sokat látott Árnybíró és a naiv, de nagyon tehetséges harcoslány ellentmondásos viszonya ebben a fejezetben kezdődik.

2. történet: Temetés Kóreiben

Kórei földjén néhány erdőlakó kéri Munszu segítségét: egy démoni szörnyeteg tizedeli a falut, nem kímél senkit és semmit. Menekülni szeretnének a váratlan csapás elől, az Árnybíró azonban többet sejt a háttérben. A faluban ugyanis nincsenek öregek...

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/1)

Árnybíró 2.részA kötet történetei:
3. történet: A Jodzsin klán

Egy vidéki várat nyugati fegyverekkel felszerelt rablóbanda ostromol. Értelmes dolog hősiesen harcolni egy ilyen helyzetben? A lőfegyverek korában a hősök hamar halnak, és ahogy Munszu kíméletlen beavatkozásából látszik, nem annyira a hősiesség, mint inkább a ravaszsággal, ésszel, megtévesztéssel viselt csata a döntő.

4. történet: A démoni köd völgye

A út egy titokzatos völgybe kalauzolja hőseinket, ahol semmi sem az, aminek látszik... A keleti népmesék emberalakot öltő állatai, a rókaszuka, a tanuki bukkannak fel a történetben.

5. történet:
Mandragóra 1. rész
Mandragóra 2. rész
Mandragóra 3. rész

Juite mester maga a megtestesült jóság, orvostudománya földi paradicsomot varázsolt az eldugott szigetből. Tanítványa, Dzsun azonban egy napon megpillantja a mosoly álarca mögött rejtőző szörnyeteget. Elmenekül a szigetről, és az Árnybíróval tér vissza: Munszu, úgy tűnik, régről ismeri Juite mestert, és az általa teremtett Éden igazi arcát. Az Árnybíró most sem válogat az eszközökben, és véres leszámolás veszi kezdetét...

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/2)

Árnybíró 3.részA kötet történetei:
6. történet: A Bandgzsa legendája

Minden Árnybírót két szolga kísért: a szando, aki a harcban segítette, és a bangdzsa, aki... nos, aki ott volt, mindenesnek. Munszu szerencséjére (vagy inkább pechére?) olyan lelkes bandgzsával hozza össze a sors, aki még az ő kiállhatatlan természetét is jól tűri...

7. történet: Virágmezők a láva útja mentén 1., 2., 3., 4 rész

Munszu útjának legújabb állomása egy város, ahol a helytartó rémuralma mákonyföldeken dolgoztatja halálra alattvalóit... és aki nemcsak, hogy ismeri az Árnybírót, de engesztelhetetlenül gyűlöli is. Munszu ugyanis valaha tábornokként Dzsusin seregeit vezette, és saját kezével végzett a birodalom császárával...

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/3)

Árnybíró 4.részA kötet történetei:
7. történet: Virágmezők a láva útja mentén 5.-9. rész
A harmadik kötetben kezdődött történet lezárása egyben Munszu eddigi legnagyobb próbatétele. Egykori bajtársai, akik a Dzsusin Birodalom hadseregének legjobbjai voltak, már mind a másik oldalt szolgálják. A harc közöttük egyben az emlékek, a másként megélt történelem, az elvek harca is.

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/4)

Árnybíró 5.részA kötet történetei:
8. történet: Tigristestvér
Egy klasszikus koreai mese újragondolása a gyermeki szeretetről és a Szanszamról, a hegyek szent szelleméről.

9. történet: Tekergőző giliszták
Minden dolognak helye van e földön, és része annak az egésznek, amit világnak hívunk. Bandgzsa már megtanulta egyszer ezt a leckét, de Munszu alatt érti meg először régi mestere szavait. Bónusz: Munszu begombázik.

10. történet: Nonge
A megrázó történet egy koreai legenda feldolgozása egy lányról, akinek a becsülete az életénél is fontosabb.

11. történet: Eső és hó
Munszu első, majdnem végzetes találkozása az Adzsite szőtte kusza "valósággal": az érzékek megcsalnak, és semmi sem biztos, csak a halál.

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/5)

Árnybíró 6.részA kötet történetei:
Ondal és Pjongan 1. rész

Ondal és Pjongan 2. rész

Ondal és Pjongan 3. rész

Ondal és Pjongan 4. rész

Ondal és Pjongan 5. rész

Ondal és Pjongan 6. rész

Munszuék megérkeznek a Cshilgapszan hegyére, ámde a Mahai Pecsét megjavíttatása láthatóan nem lesz gyerekjáték: a legendás kováccsal nem könnyű dűlőre jutni. A mester próbára teszi Munszut, hogy alkalmas-e arra, hogy egy ekkora erejű fegyvert birtokoljon: a tartomány hercegnőjének boldogságát kell vigyáznia. Mi lehet ebben nehéz, amikor a kisasszonynak mindene megvan: szerető apa-helytartó, hatalmas tartományi örökség, közeledő házasság élete szerelmével? Csakhogy a palota légköre titkokkal terhes, és a kovács is többet tud, mint amennyit elsőre elárul...

(http://mangafan.hu/)

Árnybíró 7.részA kötet fejezetei:

12. történet: Ondal és Pjongan
- 7. rész
- 8. rész

13. történet: Spirál
- 1. rész
- 2. rész

Munszu bejut a helytartó várába, és hozzálát az öreg Mito furcsa küldetésének teljesítéséhez: a boldogsághoz vezető útra kell vezetnie a helytartó lányát. Pjongan látszólag nem is lehetne boldogabb, házasodni készül Ondallal, szíve választottjával. Csakhogy Ondal nem létezik, akárcsak a lány gonosz bátyja: mindketten Pjongan zavarodott elméjének szülöttei. Munszu ugyan lassan megfejti a titkot, de a nyugati invázió közepette lehet, hogy már nem lesz ideje cselekedni...

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/7)

Árnybíró 8.részSzando, megrendülve a képességeibe vetett hitben, saját útra kel, hogy tökéletes harcossá váljon. Munszu eközben a Hvalbindang területére tart, egy igencsak kellemetlen útitárssal, Vonszullal. A rettegett rablóbanda vezérét, Kjevolhjangot csak egyetlen gondolat foglalkoztatja: megsemmisíteni Munszut mindazért, amit a múltban tett vele.

A kötet történetei:

15. történet: Bukott harcosok

16. történet: Ellenségek szövetsége

17. történet:
A Hong Gildong-legenda 1. rész
A Hong Gildong-legenda 2. rész

(http://mangafan.hu/)

Árnybíró 9.részA kötet történetei:

16. történet: A Hong-Gildong Legenda
•3. rész
•4. rész
•5. rész
•6. rész
•7. rész

Vonszul az arannyal teli páncélteremben a Hvalbindang néhány tagjával áll szemben, míg Munszu kockázatos döntést hozott: egy olyan gyógyszert vett be, ami eltünteti az átok hatását, de cserébe könnyen az életével fizethet. Persze ha az állítólagos Kjevolhang mellett álló bandatagok erejét nézzük, nem a gyógyszer fog végezni vele...
Eközben pedig Adzsite segítségével Szando új mesterre talált...

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/9)

Árnybíró 10.részA kötet történetei:

16. történet: A Hong-Gildong Legenda
•8. rész
17. történet: Hullócsillag

18. történet: Leszáll a sötétség
•1. rész
•2. rész

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/10)

Árnybíró 11.részA mandragóra meggyógyít minden betegséget, a test és a lélek összes kórságát. Csakhogy a lélek bajainak oka a való világ, ezért a mandragóra mély álomba meríti használóját, ahol újraéli élete legfontosabb eseményeit, lelke nyugalmát keresve. És ha megtalálja a nyugalmat akkor ott marad... örökre.

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/11)

Árnybíró 12.részA kötett történetei:

20.történet:Mélybe nyúló gyökerek
•2. rész
•3. rész
•4. rész
•5. rész
•6. rész

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/12)

Árnybíró 13.részMunszu álmában újraéli a háború utáni időket - a Legendává avatott tábornok váratlanul lemond és Nyugatra ndul. Látszólag azért, hogy a tekintélye ne álljon a reformok útjába, valójában azonban abban bízik, hogy Kjevolhjang a császár oldalán megtalálja majd rövid hátralevő élete boldogságát. Az önfejű lány azonban vele tart, és Munszu olyan vallomásra kényszerül, amelyet örökké bánni fog... Eközben Adzsite gépezete lassan mozgásba lendül, és fenyegető árnyak gyülekeznek úgy Nyugaton mint a birodalomban.

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/13)

Árnybíró 14.részTovábbi infók hamarosan!

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/14)

Árnybíró 15.részTovábbi infók hamarosan!

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/15)

Árnybíró 16.részTovábbi infók hamarosan!

(http://mangafan.hu/)

(itt bele tudsz nézni:
http://mangafan.hu/kiadvanyok/mangak/arnybiro/16)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.