Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miyavi

2010.12.22

Miyavi biográfia


 

Miyavi (született: 1981. szeptember 14.-én, Osakában, Japánban) énekes és gitáros, a 2002-ben feloszlott Dué le Quartz egykori gitárosa és a Skin gitárosa egyben. A Dué le Quartz gitárosaként még Miyabi volt a neve. Az együttes feloszlása után úgy döntött, szólókarrierbe fog új névvel és hamarosan debütált is Gagaku albumával. Szerződést kötött a PS Company-val és az Universal Japan-nal. 2004 októberében megjelentette első single-jét, Rock no gyakushū -Superstar no jōken- az Universal Japan támogatásával és elkezdte magának írni a szövegeket Myv becenév alatt. Az első nagylemeze Miyavizm címmel 2005 júniusában jelent meg.
 
Dué le quartz – az együttes tagjaként, majd szólóban
 
1999-ben, 18 évesen Miyavi csatlakozott a visual kei bandába, a Dué le Quartz-ba. A banda 2002 szeptemberében oszlott fel, rögtön azután Miyavi szólókarriere elkezdődött.
Miyavi egy kisfilmet is készített 2003-ban, címe: Oresama.
2004-ben Miyavi az Egyesült Államokban is fel akart lépni, de az utolsó pillanatban lemondták az utat.
2004-ben az egyik száma, az Ashita, Genki ni Naare első volt az Oricon indie listáján.
 
Az akusztikus stílus kibontakozóban
 
Az Universal Records Japan-nál töltött időben, 2004 végén megváltoztatta a nevét Myv-ra (a Miyavi rövidítése), de a magazinok és a hivatalos honlapja továbbra is Miyaviként tüntették fel.
Később kiadták az első nagyobb hangvételű singlejét, a Rock no Gyakushū -Super Star no Jōken-t 2004 novemberében. Első nagylemeze, a Miyavizm 2005 júniusában jelent meg.
2005 végén és 2006-ban Miyavi áttért az akusztikus/popos hangzásra a második és a harmadik lemezében: a Myv Pops-ban és a Miyaviuta ~Dokusou~-ban (nem egós ám, hogy mindegyik album címében benne van a neve - fordító megjegyzése) kiadták 2006 augusztusában és szeptemberében. Második lemezéhez hozzáfűzte: "Olyan, mintha a népszerűségről való véleményeimet beletettük volna az albumba." Harmadik lemezéhez pedig: "Mindent beleadtam, beleértve magamat is, mikor egyedül játszottam az akusztikus gitárral."
Új stílusát először egy öt részes tokiói koncerten mutatta be, 2006 szeptemberében, a 25. születésnapján.
 
A S.K.I.N és a kettő turné
 
2006. december 30.-án Miyavi felkérést kapott, hogy csatlakozzon egy új együtteshez. 2007 május 25.-én Los Angelesben a J-rock Revolution koncerten Miyavi beleegyezett a felkérésbe és az alapítóval, Yoshiki-vel megkötötték a szerződést. Ennek az együttesnek S.K.I.N lett a neve, tagok pedig: Yoshiki, Gackt, Sugizo, Miyavi és Ju-Ken (a GacktJOB basszerosa). Első élő concert: Californiában, 2007 június 29.-én, méghozzá a Long Beach-en.
2007. február 8.-án Miyavi leközölte az online blogjában, hogy Las Vegasban lenne egy élő koncertje szólóban. 2007. február 17.-én meg is valósult.
2007 májusában elkészült negyedik nagylemeze. Címe: 7 Samurai Sessions -We're Kavki Boiz-, melyben a régebbi számai szólalnak meg más hangszeren, variálva. Ebből lett egy DVD is, bónusz stúdió felvételekkel. Miyavi hetedik nagy single-je (és az összessel együtt így 14) a dupla A-oldallal ellátott Hana no you ni -Neo Visualizm- / Kabuki Danshi 2007 június 20.-án jelent meg, és az Oricon listán negyedikként debütált. Július 16.-án elkezdődött a Neo Visualizm turnéja, Miyavi hat héten keresztül 12 japán és egy koreai helyszínen koncertezett.
 
Szeptember 3.-án kiadta újabb single-jét, a Subarashikikana, kono sekai - What A Wonderful World - öt.
Röviddel azután egy újabb single követte: Hi no hikari sae todokanai kono basho. Ez egy feldolgozás, Sugizoval hozták létre, a S.K.I.N gitárosával. Az új albumot 2008. márciusában adták ki a következő címmel: This Iz the Japanese Kabuki Rock, ami a 2007-es világ körüli turnéját követte. Az említett turné helyszínei: Észak- és Dél-Amerika, Európa, Ázsia, Taiwan és Japán.
December 24.-én elkészült a turné DVD-je This Iz The Original Samurai Style címmel, egy remix album, a Room No. 382, valamint a Peace&Smile Carnival Tour 2005 DVD-je.
 
2009
 
Az évet a PS Company 10. évfordulója alkalmából rendezett PSC-s együttesek koncertjével kezdte a Nippon Budokan-ban január 3.-án. Három perc alatt több, mint 13 000 jegyet adtak el 2008.november 22.-én.
És persze Miyavi ekkor látogatott el először  hazánkba.
 
2009 márciusában a lapok leközöltek egy cikket, miszerint Miyavi feleségül vett egy pop énekesnőt, Melody-t és Melody terhes. Miyavi nem örült a korai nyilvánosságra hozatalnak, szerette volna maga közölni ezt a rajongókkal.
2010
: idézet : egy Co-Miyavi blogjából :D (http://geishaloveyeah.blogspot.com)
"Fantasztikus és utánozhatatlan, isteni Miyavi + Varázslatosan szép Melody = Újabb iszonyatosan édes csöppség*-* Íme hát a zabálnivaló Jewelie*-* Mostmár Lovelie oldalán olvasztja a jónépet a két tündéri prücsök *-*
Miya írt is pár sort a képecske mellé:3 Most nincs időm fordítgatni ezért bocsánatotokat kérem T-T

"tho still only bin a month,
strongly breathing n growing wiz its tiny tiny limbs.
wish her 2 become a shinny lady 

who can lighten n warm up everyone's heart among her like a jewel. "

:D

 

Jewelie Aoi Ishihara:3

 
 
2011

Magyarországra tart ismét!  Áprilisban budapesten.......... a PeCsaában *_*
 
 
 
Program ajánlóban részletesen megtalálsz mindent!
 
 
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.