Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki is az a HAYAO MIYAZAKI ?

2010.11.15

HAYAO MIYAZAKI


Mijadzaki Hajao (japánul 宮崎 駿, nyugaton Hayao Miyazaki; Tokió, 1941. január 5.–) Oscar-díjas japán rajzfilmkészítő.


Élete

1941. január 5-én született Tokióban. A rendező 1985-ben alapította meg Takahata Iszao és Szudzuki Tosio közreműködésével cégét, a Studio Ghibli-t.

Legtöbb filmjét saját bevallása szerint gyerekeknek készíti (kivétel: Porco Rosso), ugyanakkor szinte minden filmje a felnőttek számára is nagyon fontos üzeneteket, utalásokat tartalmaz, amelyeket egy gyerek nemigen érthet meg. Legfőbb pozitívumai között van, hogy gyönyörű, egyedi és érdekes képekkel dolgozik. Karaktereinek jelleme mindig kidolgozott, ritkán sorolhatók be egyértelműen gonosznak vagy jónak. Megfogalmazott egy "szabályt", miszerint filmjeiben a számítógépes animáció nem mehet 10% fölé, ezt be is tartja. Sokan a „japán Walt Disney”-ként emlegetik, de ő ezt a titulust nem szereti.Arisa - chan <3 (megjegyzés ):

Egyszerűen imádom az animéit, sorban szerzem be a dvd-ket , (ugyanis nagy örömünkre egyre több helyen beszerezhetőek..olyan helyeken is mint pl *reklám * a Rossman :D , vagy persze , az : anime conok ...

Szeretném veletek is megismertetni, az összes rajzfilmét , ezért külön menüpontot szántam neki-és minden animéjének egy külön bejegyzést :).

Jó szórakozást .

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.