Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Vándorló Palota

2010.11.15

A Studio Ghibli filmjét Mijadzaki Hajao rendezte, ősbemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt 2004. szeptember 5-én. Diana Wyanne Jones ugyan találkozott a Studio Ghibli képviselőivel, de semmilyen szerepet nem kívánt betölteni a film elkészítésében. Így nyilatkozott: „Fantasztikus. Nem, nem akarok beleszólni – könyveket írok, nem filmeket. Igen, különbözni fog a könyvtől – tulajdonképpen nagyon eltérő lesz, de ez így van rendjén. Így is fantasztikus film lesz.” Mijadzaki 2004 nyarán Angliába utazott, hogy a kész film külön megtekintését biztosítsa Jonesnak.

Az animációs film Japánban 2004. november 20-án debütált. A Pixar munkatársa, Pete Docter felügyelte az angol szinkront az amerikai változathoz. Ennek premierjére válogatott mozikban került sor 2005. június 10-én a Walt Disney Pictures forgalmazásában. Magyarországon szintén szinkronizálva mutatta be a Best Hollywood 2005. december 15-én, de jóval szerényebb terjesztéssel, mint Mijadzaki előző filmjét, a Chihiro Szellemországbant 2003 tavaszán.

A film jelenleg a Disney által forgalmazott legutolsó, tradicionális animációs technikával készült film.


SZEREPLŐK :
* Sophie: A főhősnő. Egy átok hatására öregasszonnyá változik.
* Howl: Titokzatos varázsló. Fiatalon a rejtőzködést választotta, a Puszták Boszorkánya elől menekült.
* Calcifer: Tűzdémon, a Palota navigálója. Howl neki adta a szívét, miután oly sok lányt visszautasított. Néha kék lángként lobban fel.
* A Puszták Boszorkánya: Kevély boszorkány. Valaha a Kingsbury királyi ház udvari boszorkánya volt, mielőtt Suliman megkapta volna ezt a posztot. Valójában nem gonosz, csak megváltozott, mikor el kellett menekülnie a pusztába.
* Suliman: A Kingsbury ház varázslónője. Bölcselkedik, de valójában nem bölcs. Ő a legfőbb negatív szereplő, a háborút testesíti meg a filmben.

* Répafej/Herceg: Az ellenséges birodalom hercege, akit madárijesztővé változtattak.
* Markl: Howl 8 éves tanonca. Ő segítette Sophie-t az első napokban.
* Lettie: Sophie mostohatestvére. Egy vendéglőben dolgozik.
* Honey: Sophie mostohaanyja. Nagyon jó szívű, de kénytelen volt elárulni a lányát Sulimannek.
* Heen: Egy titokzatos kutya, aki mindig követi Sophie-t.


AJÁNLÓ ( én írtam ,nem ellopni ><, ja és ez egyben könyv ajánló is..mert énnekem összemosódik a képzeletemben a kettő :) )


Shopie a a legnagyobb testvér a három közül ,nincs mit tenni, megvan írva : ő a legszerencsétlenebb.
Igazából hálás is, amiért biztosítva van a jövője : ő örökli az apja kalapboltját...
Shopie szorgalmasan dolgozik, bár a munka nem valami szórakoztató, egyetlen "öröme" hallgatni, amint a vásárlók pletykálnak. Egy varázslóról beszélnek, aki elrabolja a szép lányokat, és megeszi a szívüket.
Nem hisz a pletykáknak, ezért nem is fél... úgy gondolja, hogy amilyen csúnya őt úgyse rabolná el...
Mégis találkozik vele, ám ahelyett, hogy elrabolná őt Howl varázsló, inkább megmenti a "perverz alakoktól" :)

Este egy különleges vevő jelenik meg a boltban, az asszony igen kényes, és leszólja az árukat, Shopie pedig megvédi őket... Természetesen ekkor még nem tudja, hogy a Puszták Boszorkányával áll szemben - aki kegyetlen módon, megpecsételi az életét: Shopiet öregasszonnyá varázsolja.
Szerencsétlen immár Shopie-ANYÓ, nem tud mit csinálni, hisz így nem állhat nevelő anyja elé, ezért fogja magát és "világgá megy "... És hogy hol köt ki?
Egyenesen a VÁNDORLÓ PALOTÁBAN , amelyben történetesen a megmentője, a jóképű Howl varázsló lakik ...
^^


....
Innentől nézzétek magatok :) Egy csodálatos, romantikus, misztikus, gyönyörű anime . Ha egyszer megnézed imádni fogod! És a könyvet is teljes szívből ajánlom(nagyon sok mindenben különböznek, de a kettő kiegészíti egymást...)

itt a trailer :)

:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.